Alternatieve geneeswijzen

Halloween: krakende botten...

skelet - gewrichten - halloween - reumatoïde artritisTrick or treat-verkleedpartijen, onbekende en onverwachte geluiden, enge gruwelfiguren, lichtgevende pompoenen, piepende en rammelende beenderen van skeletten... om maar enkele macabere elementen te noemen die behoren tot de griezeligheid van Halloween om iedereen eens flink de stuipen op het lijf te jagen.
Een gepast tijdstip om reumatoïde artritis en onze krakende botten extra in het maanlicht te zetten...

 

2 jaren 11 maanden geleden

Met homeopathie genees je geen enkele ziekte

Een grootschalig onderzoek naar de werking van homeopathie - uitgevoerd door de National Health and Medical Research Council (NHMRC) van Australië - toont volgens de onderzoekers aan dat homeopatische middelen geen enkele medische aandoening kunnen genezen.

Het is het eeuwenoude welles-nietesspelletje tussen de voor- en tegenstanders van homeopathie dat het grootste, Australische controleorgaan voor gezondheid en medische aandoeningen wil beëindigen. De instelling nam meer dan vijftig onderzoeken onder de loep die ofwel voor ofwel tegen homeopathie pleiten.

Nog maar sprankje hoop voor alternatieve behandelwijze

De toekomst ziet er niet rooskleurig uit voor de zogenaamde alternatieve behandelwijzen. In de vorige regeerperiode lag Open VLD al dwars toen PS-minister van Volksgezondheid, Laurette Onkelinx werkte aan de erkenning van de homeopathie, de osteopathie, de chiropraxie en de acupunctuur. Nu Open VLD de minister van Volksgezondheid levert, Maggie De Block, zal die houding niet versoepeld worden. Integendeel.

"Het bewijs: homeopathie werkt voor geen meter"

Chemicus Yvette d'Entremont vindt homeopathie klinkklare onzin, en wil dat apothekers eindelijk stoppen met de pillen en middeltjes te verkopen. Ze bewees voor eens en altijd dat de 'medicijnen' geen snars uithalen: ze slikte 50 pillen in één keer.
Hoewel er nog nooit echt wetenschappelijk bewijs gevonden werd dat homeopathie werkt, is het toch een bloeiende business. En dat is iets dat Yvette d'Entremont, een forensische chemicus uit Californië, verschrikkelijk kwaad maakt.